zondag 18 augustus 2013

Trondheim

12 en 13 augustus
Het is super fijn om Poolse Anja hier te treffen! Ze woont in een 32m² appartementje met haar lief Aksel en werkt haar phd af: een studie over de toetreding van daglicht in woningen en appartementen en hoe een soort lichttunnel het daglicht tot diep in de woningen kan brengen. Ze toont ons haar labo in een ongelooflijk uitgeruste architectuurschool vol met ateliers, lasermachines voor houten maquettes en 3D-schuim-printers. Samen wandelen we in de gietende regen langs de gekleurde houten pakhuizen en drinken een tasje thee in een gezellig café (het eerste echte café dat we bezoeken op de hele reis!). S' avonds maakt Aksel zalm en eten we aan de salontafel omdat er geen plek is voor een eettafel, Jezus, 32 m² is klein! Tinka en Jolan kijken na het eten robot-auto tekenfilms en vinden dat echt 'stoer'.
De volgende dag nemen we onze toevlucht in Pirbadet, een reuze zwembad met een 96 en een 77 meter lange glijbaan op de pier, met zicht op zee en een 5master die voor de ramen van het grote bad aan de kade ligt aangemeerd. Ondertussen giet het pijpenstelen. Zo'n goed (en kleutervriendelijk!) zwembad moet er in Antwerpen ook dringend eens gebouwd worden!
Ik wil 'ooit' nog eens terug naar Trondheim. De regen heeft ons belet de stad te ontdekken zoals het hoort en er was veel meer te beleven dan de prachtige oude dokken en Pirbadet. Maar het weerzien met Ania was heel fijn.



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten