zondag 11 augustus 2013

Runde, eiland van papegaaiduikers

6 tot 8 augustus
We laten de mobilhome 20km en twee bruggen en twee tunnels voor het eiland Runde achter en gaan met fiets en tent verder. Het regent bij de heen-weg, maar 'weather-forecast-Norway' belooft de twee volgende dagen droog weer. De camping heeft geleden onder wekenlange regen en het is moeilijk een niet-drassig tentplekje te vinden. Die eerste regenavond brengen we in de gemeenschappelijke keuken door.
Yes, 'weather-forecast-Norway' heeft gelijk. We mogen ook genieten van twee droge en redelijk zonnige dagen op het prachtige eiland met stijle kliffen vol vogelvreugde: Jan-van-genten, papegaaiduikertjes, zeearenden en nog 170 vogelsoorten meer. We wandelen vanaf de camping met z'n allen tot boven de vuurtoren en de vogelrotsen, het is er fantastisch mooi.
Johnny gaat 's avonds de groene heuvelrug nog eens op richting vogelkliffen omdat de papegaaiduikers pas na 20uur aan land komen. Tinka en Jolan genieten in Runde het meest van een klein houten speelhuisje en de enorme flatscreenTV met de Disney-junior-post in de gemeenschappelijke keuken.



























1 opmerking:

  1. Dag Marlies en Johnny

    heel leuk jullie foto`s van Runde te zien, wij hebben er ook fijne herrineringen aan. En wat een prachtige foto`s van die schattige papegaaiduikers.
    ook julie kaartje is aangekomen, bedankt.
    We wensen jullie goede terugreis en succes met de aanpassing aan het antwerpse leven. groetjes
    Mie en Simon

    BeantwoordenVerwijderen