donderdag 8 augustus 2013

Loen en Skala

1 tot 3 augustus
Het campinkje in Loen is ongeveer het mooiste dat we in Noorwegen hebben bezocht.
Na 9 dagen zonder camping (gelukkig halverwege op een regendag eens goed kunnen wassen in het gemeentelijk zwembad van Gaupne) keken we uit naar twee dagen camping in Loen en later nog een dagje op de camping in de vallei achter Stryn.
Loen licht bij de start van een tocht naar 'De Skala', de hoogste DNT-hut (een rond stenen torentje) van Noorwegen op 1850 meter, vooral bekend bij bergfannaten en door de jaarlijkse bergcross naar Skala, van zee tot wolken.
Natuurlijk moest Johnny daar ook es naar boven crossen, en hoewel de winnaar van vorig jaar het in een uur en 6 minuten deed, was Johnny met een uur en 25 minuten toch bij de besten. (Jammer dat de echte cross op 17 augustus plaats vindt, als wij alweer in Oslo moeten zijn.)
De kinderen genieten van de trossen bosbessen aan de struikjes op de camping en trampoline en wij genieten van het mooie zicht vanaf onze mobilhome recht de vallei in, tot bij de gletsjer aan het einde van de groene vallei met bruuske bulderende groenblauwe rivier die van gletsjer tot fjord bruist.



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten