zondag 18 augustus 2013

E6 Trondheim-Oslo

Trondheim-Oslo is 498 Km. Er resten ons nog 4 dagen, dus zoeken we 4 leuke stops langs de E6 en moeten we 4 keer s' avonds zo'n 120 km rijden. In de streek van de fjorden betekent 120 km minstens 4 uur rijden. Haarspeldbochten, gegarandeerd 1 ferry, wegenwerken of tunnelreparaties en omleidingen, 40km/u tussen bebouwing en 60km/u elders, de stevige stijgingspercentages enzovoort maken dat je gemiddeld maar 30 km (en vaak minder!) per uur opschiet tussen de fjorden. Gelukkig is de E6 redelijk strak, zacht glooiend en mag je er buiten de bebouwde kom 90km/u rijden. Op 2 uur kunnen we eindelijk eens 160 km vorderen, gelukkig maar. Toch is deze 'vlotte' baan slechts 1 baanvak breed en ren ik met gemak de E6 even over om melk en fruit in de 'Kiwi Mini Pris' te halen terwijl Johnny tankt. De meeste supermarkten zijn tot 21u, 22u, of zelfs soms 23u open. Boodschappen doen we vaak 'al rijdend', als de kinderen slapen.
Leuke stops vinden blijkt geen probleem.
Initieel waren we van plan om voor een tweedaagse fiets-, boot- en wandeltocht in Femudsmarken te stoppen (natuurgebied tegen de Zweedse grens). Een modderstroom heeft echter de baan van de E6 tot Roros overspoeld waardoor deze afgesloten werd. Enkele alternatieven werden snel gevonden (reizen vraagt een grote portie improvisatietalent en flexibiliteit!).
Stop 1 (foto's): fietsen naar een mooie bemande DNThut in Trolheimen om daar een wafeltje en ijsje te eten en dan terug te keren.








2 opmerkingen:

  1. Beste Marlies en Johnny als jullei dit lezen zijn julie misschien al thuis. We hopen dat jullie een vlotte terugreis gehad hebben en ook genoten hebben van de bootreis. Oslo uitvaren is mooi en het verblijf op de boot si behalve duur toch wel aangenaam. En opeens weer rijden op de snlewegen in Duitsland. Dat zal een groot verschil zijn, vooral saai mar het elevn wordt dan plots weer veel goedkoper. Goede terugreis en geniet vooral van het thuiskomen in jullie Antwerpse thuishaven.
    Wij zijn net terug van 5 dagen Vrouwenpolder aan de zeeuwse kust op een klein maar fijne boerencamping (kleine zeeduin) en om de hoek een biologisch dynamische boerderij (Loverendale) met uitgebreide natuurvoedingswinkel. Een aanrader.
    Liefs
    Mie en Simon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag iedereen, en welkom thuis!
    Groen van jaloezie zijn we op jullie extra lange trip. En Nieuw-Zeeland ligt precies al zO ver achter ons! Maar ons (bijna) dagje samen daar was erg fijn! Zullen we binnenkort eens afspreken? ... maar dat zal iedereen wel vragen nu. haha! Altijd welkom om een tochtje te maken tot bij ons in Zoersel! Vanaf nu kunnen er dan weer nieuwe plannen gesmeed worden hé? Groetjes Katleen, Jochen, Olaf, Anne-Mette.

    BeantwoordenVerwijderen