vrijdag 2 augustus 2013

Staptocht naar 'Slettningsbu'

24-25 juli

'-bu' staat voor '-hut'. Slettningsbu is de naam van 1 van de vele hutten midden in de bergen, verzorgd door de wandelvereniging van Noorwegen, DNT.

In heerlijk warm weer stappen we naar de DNT-hut 'Slettningsbu' en terug. Op de wegenkaart staat aangegeven dat het 1,5 uur wandelen is vanaf de weg. Dan kunnen we zelf al inschatten dat het ons zo'n dikke 3 uur zal kosten. In onze enige rugzak zitten de lakenhoezen om in te slapen, 4 pampers en vochtige doekjes, een extra truitje voor iedereen, en rozijntjes, gedroogde abrikozen en een rolletje koekjes. we nemen ook een leeg flesje mee om telkens aan een riviertje even te vullen en meteen weer leeg te drinken. Eten kiezen we van het schab in de DNT-hut, eigenlijk een deftig ingerichte chalet.
Bij de hut treffen we een andere familie, Noorse mensen met twee zoontjes van 2,5 en 4. Die rennen vrolijk in hun blootje rond. Johnny weet zoals gewoonlijk al de kinderen te entertainen met grootse piratenspeelgevechten. Dolle pret.

(Op de voorlaatste foto zie je de 2 mini houten huisjes als kleine stipjes in het onmetelijke landschap liggen)























1 opmerking:

  1. Beste Johnny en Marlies

    heb weer met veel plezier jullie verslag gelezen. De vorige las ik op mijn laptop en dan is het niet mogelijk te antwoorden. Maar ik ben nog steeds jaloers op al jullie ondernemingen. En groot gelijk dat jullie kiezen voor slow reizen.Ik herken ook heel veel van jullie verhalen van onze reis naar Noorwegen. Wij hebben niet jullie fietstocht gedaan maar zijn met de trein naar boven gegaan en zijn een deel van het traject te voet afgedaald, ook met heel veel mist boven en dik ingepakt voor de kou en de regen. Wij zijn toen tot in Alesund geraakt en hebben toen ook 3 weken gereisd zonder vooraf te reserveren. We sliepen in hutten of in kamers bij particulieren. Wij hadden wel pech met het weer, veel regen en koud. Dus geniet van de zomer in Noorwegen en de fantastiche landschappen. En inderdaad inkopen zijn er helaas duur... als je terugkeerd via Duitsland zul je de kinderen kunnne trakteren op reuze ijbekers!!! maar eerst nog even vertoeven in het betoverende Noorwegen.
    Vele groetjes en hopelijk zien we elkaars eens als we terug zijn.
    Heeft Frans verteld dat Martijn cum laude geslaagd is en dat hij een PHD plek heeft in Gent?

    BeantwoordenVerwijderen