zaterdag 18 mei 2013

Vildemarkscamping bij Ursult

'Hatteboda vildemarkscamping' is een camping met enkel een reuze stapel boomstammen om zelf in stukken te zagen voor kookvuur-vuur, sauna, water te warmen voor de douches, ... Verder een meer, bootjes en vlotten vrij te gebruiken, veel vuurplekken, een grote en kleine sauna. Dit alles in 80 ha bos. We zijn bijna de enige gasten en eigenen ons de kleine sauna volledig toe. Omdat we er zo in ons element zijn blijven we drie in plaats van twee nachten. Vanwege de visvergunning van 250 Zweedse kronen, geldig voor een week, heeft Johnny al vier dagen op rij plichtsbewust elke avond zijn hengeltje een uur geworpen (hij verkoos een visvergunning boven een goed boek en bovendien hadden Johnny en ik een weddenschap: ik geloofde niet dat hij een vis zou vangen voor half juli), zo ook op de Vildemarks camping, en ja hoor..... Ik ben verloren. Maar dankzij zijn dikke snoek, goed voor 5 personen, konden we dus een extra nacht blijven. Jolan vindt een pijl, Johnny maakt een boog en Tinka schiet erop los. Vooral de inham met bootjes en daarnaast die kleine houtgestookte sauna op het meer (en vlak bij de tentplek!) houdt ons zo lang het kan op de camping. Kan de vakantie ooit nog beter worden?



























3 opmerkingen:

  1. Geweldig! Ik volg sinds enkele weken the trip bike to china, en ook de familie Zwysen en de piraten op schattenjacht - en ik vind jullie allemaal GEWELDIG! Onze kinderen zijn wat ouder (grote tieners) en we hebben ook de hele wereldbol afgereisd met hen ... geen moment spijt van gehad. Ze hebben wel alledrie de travelbug - dus ze plannen niet in Europa te blijven wonen, maar daar zijn mijn man en ik best blij mee!
    Geniet er nog van! Talitha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Es ist sooo schade, dass ich Euren Text nicht lesen kann, aber die Bilder sagen auch schon sooo viel und ich werde die Tour weiter verfolgen.

    Wir freuen uns auch schon auf unseren Urlaub im Juli in Hätteboda.

    Viele Grüße von Antje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige avonturen weeral. Een echt sprookjesleven! en wat jullie kinderen nu meemaken, ervaren en vooral zelf mogen experimenteren kan ze in geen enkele school geleerd worden. Jullie zijn een fantastische vader en moeder. Geniet van de natuur en elkaar en van het goede weer het si vee..........l slechter.
    Groetjes
    Mie

    BeantwoordenVerwijderen