maandag 6 mei 2013

Fyns Hoved

Fietsen naar het hoofd van Funen, Fyns Hoved.
Een driedaagse-fietstocht met 2 uitersten: de eerste nacht hebben we met z'n vijven in onze 3-persoonstent op een dure camping geslapen (60€!) die dan wel ook alle luxe bood (2 springkussens, een trampoline, een grote speeltuin met catrol, leuke kinderfietskes, een super sjieke keuken, een binnenspeelkamer, ....). 'S nachts lagen we als sardientjes in een blik: Max tussen de benen van Tinka en Jolan, Johnny ernaast en ik eronder of ertussen, al naar gelang de posities van de 4 anderen. Echt goed geslapen hebben we niet, maar wanneer 's morgens onze fles water in de voortent volledig bevroren was, waren we content dat we zo dicht bij elkaar legen.
De volgende nacht sliepen we in een trekkershut in een natuurgebied bij het topje van het schiereiland, een houten caban die aan 1 zijde open is, bushokgewijs. Johnny was meteen verkocht toen we langs die hut wandelden, maar dan ga je twijfelen of je zo'n avontuur wel kan riskeren met drie snotters. Zelf een nachtje afzien van de kou heb je voor die top-locatie en avonturiers-charme wel over, maar je kinderen wil je dat niet aandoen. Natuurlijk gaan we ervoor, Tinka is al even avontuurlijk aangelegd (van wie zou ze dat hebben?) en wil absoluut in dat cabanneke slapen. We stoken het vuur op, spannen de shelter en tent voor de opening van de hut, maken boontjes in tomatensaus op het kampvuur, en kruipen met al onze kleren in de slaapzakken. Stenen uit het vuur brengen we in de kookpotten binnen en die stralen nog uren warmte af. Niemand heeft kou geleden en we hebben stukken beter geslapen dan met z'n allen in onze tent. Oef! Avontuur geslaagd!
De hele fietstocht was (ondanks de snijdende wind) geslaagd: Odense had een heerlijke warme chocomelk met slagroom en een schitterende speeltuin, Kerteminde had heerlijk softijs, de dorpjes hadden mooie sobere witte kerkjes die knap afstaken tegen de strakblauwe lucht en wij hadden een kaart met goede fietsroutes langs kleine baantjes tussen glooiende velden en rijkelijke boerderijen. ... En 1 boerderij had een verrassing voor ons: een gedekt tafeltje met appelsien, vijgen en citroenwater langs de weg, die Denen toch!
Van Blommeslyst, de camping met een lollyboom en de tuinkabouters richting Kopenhagen.



































2 opmerkingen:

  1. heel leuk om jullie blog terug te volgen! hou jullie warm ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ondanks de kou genieten jullie toch weer, vooral van de rust en mooi natuur van Denemarken. Wij zijn er ook geweest en het is inderdaad lieflijk. Hier is alles ondertussen groen alhoewel het deze week weer fris is met 14gr. en regen en wind.
    tot later

    BeantwoordenVerwijderen