zaterdag 13 juli 2013

Waterpretpark en watervallen in Kinsarvik

4 - 6 juli
We bivakkeren op een kleinschalig campinkje aan de fjord vlak tegenover Mikkelland pretpark met binnenspeeltuin, touwparkoer, zwembad met glijbanen, waterfietszwanen en nog veel meer. We worden gezegend met een dag knalblauwe lucht en kunnen na een week regenachtig weer plots van de waterglijbanen roetsjen, wat een andere sfeer. Louie gaat lekker hard van de glijbanen, in allerlei standjes.
's avonds doet Johnny een stevig efforeke en 'bergloopt' (z'n nieuwe hobby) tot op Hardangervida (7 km naar boven met 1200 meter hoogteverschil) waar hij compleet verloren loopt en klautert en kreuffelt en pas na 3 uren een beetje van streek en bezweet, hijgend en trillend weer bij de mobilhome aankomt. Hij heeft wel een prachtig overzicht gezien van watervallen, fjorden en hoogplateau.
Het zomerweer was na die topdag alweer voorbij gewaaid en met regenpakjes aan gaan we de volgende dag bergopwaarts richting hoogplateau Hardangervida tot aan de eerste indrukwekkende watervallen (ergens in 1/10de van waar Johnny gisteren gelopen is) waar de kinderen het wandelen beu zijn en onze magen knorren: we piknikken met zicht op de watervallen en dalen weer af om de namiddag nog wat te vliegeren en schuppen op het strandje aan de camping, het is gelukkig opgeklaard. In de voormiddag in regenpakjes, in de namiddag in de blote poep: het weer is soms heel wisselvallig!





























Geen opmerkingen:

Een reactie posten