zaterdag 13 juli 2013

Odda: Max blaft en gletsjers

7 - 9 juli
De volgende stop is het stadje Odda, tussen fjord en meer en geklemd tussen de gletsjer Folgefonna en het Hardangervida plateau. Nu we een 10-tal dagen met de familie Cox samen reizen is het eerder 'on the camping' dan 'on the road'. We ruilen ons doortrekkersbestaan in voor een campingleven en blijven 3 keer 3 nachtjes op dezelfde camping, eerst Eidfjord, dan Kinsarvik en nu Odda.
De eerste nacht in Odda krijgt Max ademhalingroblemen, hij moet trekken en sleuren om lucht binnen te krijgen en heeft koorts en een blafhoest. We gaan naar een dokter en worden doorverwezen naar de pediatrie van een hospitaal in Haugesund, 2 uur rijden van Odda. Max en ik krijgen een lift van de ambulance.
We rijden langs de scenic route langs de Hardangerfjord, maar ik had deze prachtige rit liever in andere omstandigheden gezien. De pediatrie is heel huiselijk, met een keukentje en een buffet en vers brood en een gevulde frigo waar je de hele dag binnen en buiten Kan lopen. Ik lig met Max op een kamertje waar hij de hele nacht elke 3 uur een inhalatiemasker op krijgt. Ik ben blij dat we in goede handen zijn en dat we ons niet meer zo ongerust moeten maken. 'S morgens is Max helemaal OK en ademt hij weer gewoon en 's middags nemen we de bus weer naar Odda. Johnny heeft ondertussen met Tom een avondlijke en avontuurlijke gletsjer-jog gedaan. Het is een blij weerzien. Iedereen verheugt zich op de tweedaagse naar een hut op het Hardangervida plateau die morgen op het programma staat. Er wordt 's avonds zwaar vergaderd rond de organisatie om de 5 kinderen en eten voor 1,5 dag en slaapgerief boven te krijgen.











1 opmerking:

  1. prachtig die gletsjers, zo`n mooie natuur.
    En hopelijk is Max weer helemaal fit.
    groeten
    Mie en Simon

    BeantwoordenVerwijderen