vrijdag 1 februari 2013

VERSLAG - einde etappe 1, naar zee

Wie dacht dat het enkel bollen was vanuit de bergen naar zee had het mis. Dat sloeg me dus wel even tegen, het bleef tot de laatste 100 meter erg heuvelachtig.
In totaal hebben we nu ongeveer 450 km gefietst, we zijn eergisteren aangekomen in Oamaru en nemen morgen heel vroeg de bus een eind verder om dan een 7-tal dagen langs de kust te fietsen: van Balclutha naar Invercallgirl.

Aan Lake Aviemore hebben we nog eens wild gekampeerd en het was echt een wilde boel: worsten roosteren op een vuur, touwslingeren in de wilgen, en 's ochtends een lekker kattenwasje in het meer.
Die avond rond 17u zijn we snel ingegaan op een uitnodiging om op een boerderij te logeren: Yvonne bood ons een warm bad aan, ik vrees dat we er uit zagen ( en waarschijnlijk ook roken) dat we dat erg konden gebruiken.

ROBERT AND YVONNE, thanks for your hospitality !!!!

Het was nog een lange rit naar hun stekje, maar het koken tussen de ELEPHANT ROCKS was nog een welkome adempauze en maakte alles goed: een heerlijke avond tussen prachtige bolder-rotsen.

Aomaru is vast mijn lievelingsstad in Nieuw Zeeland: wat koloniale gebouwen, een verwilderde haven met een ultra creatieve speeltuin, wat verouderde loodsen en hangars en enkele straatjes met rijhuizen, wat ik nog niet eerder had gezien hier.

Eergisteren pinguïns zien aankomen aan land bij valavond, een stuk of 60 mini pinguïns van amper 1 kg groot. Tinka en Jolan vonden het snel saai, ze waren te moe.
Dikke zoenen

Ps, Kathleen en Jochen ( het Antwerps gezin van enkele dagen terug) hebben een geweldige blog, Jochen is beroepsfotograaf en dat zie je aan hun ongelooflijke FOTOOS, ga maar eens een kijkje nemen, zeker op dag 27/1, Arara, wie zie je daar?
[URL]Www.kiwiklets.blogspot.com[URL]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten