zaterdag 15 juni 2013

met omama en opapa in GLASKOGEN



4 juni – 13 juni
De kinderen keken er al 2 weken naar uit: omama en opapa worden in Arvika bij het treinstation opgepikt en zullen ons een week vergezellen. We trekken samen naar het natuurreservaat Glaskogen. De natuurreisgids belooft ons een ideale uitvalsbasis voor kayaktochten. Er wordt eerst  rustig bijgespeeld en bijgepraat: aan de mobilhome, tijdens een kleine wandeling, in de bossen en aan de touwklimspeeltuin. Dag drie huren omama en opapa een sportieve fiets voor een 36km lange fietstocht rond het meer. Het terrein is absoluut niet vlak en blijft 36 km lang een kiezelbaantje waardoor het voor iedereen een fysieke uitdaging wordt, en inkorten is onmogelijk omdat we dat meer rond moeten. Dag vier blijft Max bij z'n grootjes en gaan Johnny en ik er op uit met Tinka en Jolan in een kayak. Dit is weer 100% Zweden: een meer, krullende oevers vol rotsen, bossen, bossen en rust. We ontdekken een hutje met 4 bedjes en het plan voor de komende dagen is al duidelijk: enkel omama en opapa overtuigen mee de kayak in te stappen en op avontuur te gaan. Met veel enthousiasme en overredingskracht krijgen we hen zo ver en ’s avonds worden de voorbereidingen getroffen om met z’n allen de volgende dag 2 kayaks te huren voor 2 dagen: naar het hutje en terug. Het wordt een onvergetelijk tripje en omama die aanvankelijk denkt “dit is toch veel te avontuurlijk en niks voor ons” glundert al na 5 peddelslagen. De bagage (3 matjes +slaapzakken en eten) en Max bij ons in de kayak. Tinka en Jolan met geïmproviseerde vislijnen bij omama en opapa in de boot. ’s avonds koken op kampvuur, marshmellows en een demonstratie lindyhop (omama en opapa’s nieuwe uitdaging). Het leven zoals het is met de familie Teuchies in Zweden. Het weer is schitterend en de volgende ochtend duiken we vanuit ons bed het meer in, nog voor het ontbijt.
Bij aankomst in de thuisbasis van Glaskogen worden we verrast door een lokale traditie-avond: pannekoeken met spek op het kampvuur en..... hotdogs voor de Jolanneke de Elmer, Tinka de sabeltandtandtijger en Max het poesje. We genieten mee van de gezellige boel tussen de Zweedse oudjes. Glaskogen was goed. Het weerzien met omama en opapa ook.

































1 opmerking:

  1. Yes!! ik ben erin geslaagd om iets te posten! Beste feel-good-site ooit alhier. Spijtig genoeg ben ik de grapjes over het eerste gedeelte ondertussen vergeten, en ik kreeg toen niets gepost... Maar ik ga alles nog eens bekijken.
    dikke zoenennnnn!
    x x x x x

    BeantwoordenVerwijderen