maandag 21 januari 2013

VERSLAG - Een lange vliegreis, Christchurch en 'en route'

Een bericht in telegramstijl:

We waren de sneeuwstorm net niet voor, bij het opstijgen in Parijs, en door Sneeuw 4 uur te laat opgestegen en aansluiting in Dubai gemist dus hotel + 1 dag in Dubai. Met de kids door de souks kuieren was eigenlijk wel een fijne pauze na zware slapeloze nacht op vliegtuig.
Daarna volgden nog 2 zware vluchten. De kinderen heel braaf, maar iedereen weinig slaap.

Door de slopende reis is iedereen direct aangepast aan het uurverschil: blij om na enkele uurtjes na aankomst een goede volledige nacht te mogen slapen en dus direct klok 12 uur verzet zonder probleem.

Aankomst 17 januari om 16u was in de regen, maar sinds de volgende ochtend nog geen druppel regen! Frisse bries, maar de zon is HEET, dus als zon achter de wolken is FRIS, anders BAKKEN.

Christchurch super Amerikaans! Uitgestrekt, groen, maar veel auto's, shopping malls, parkings, brede lanen, een 'centrum' nog steeds in puin van de aardbevingen 2 jaar geleden.
Oh wat zijn we Europees dat we ons ergeren aan het gemis van een ECHT CENTRUM. Vreselijk is het dat er nergens een kerkpleintje is met café, post, kruidenier, terrasje. Orthogonale straten, alles in gelijkvloerse villaatjes of shopping malls. Jakkes.
Na wat spullen kopen en geregel waren we dan ook steeds gelukkig in het gigantische park/botanische tuin, waar we de 2 dagen STAD steeds gingen picknicken.

In het bungalowpark een aardbeving van 4,72 gevoeld.... Niemand keek daar van op, maar ons hart stond de hele beving stil. Blijkbaar op onze aankomstdag de 11.000ste aardbeving geweest in Nieuwzeeland sinds de eerste van 2 jaar geleden. Diegene die wij voelde was wel echt een heel  stevige, maar de meubels bleven staan en onze fietsen ook.

2 dagen gefietst nu. 34 km gisteren en vandaag 44 km gedaan: alles naar boven, wat heel zwaar is voor mij, maar het gaat goed. 45 km per dag is wel ongeveer het maximum voor mij als de weg niet daalt.
Het wordt met de kilometer mooier, en rustiger verkeer. Gisteren eigenlijk nog een zeer drukke baan gehad, wat minder is. Vandaag al VEEL minder verkeer, hopelijk blijft het verkeer minderen.

Morgen naar LAKE TEKAPO.

Liefs.

1 opmerking:

  1. Yoeeeeepieeeee.... eindelijk nieuws!!!

    Geweldig om jullie te horen, heerlijk om jullie te zien!!!

    Hier gaat alles zn gewone gangetje, vandaar des te meer jaloers op jullie avontuur. Geniet er dus maar met volle teugen van!!!

    Ik kijk al uit naar volgende verhalen...

    Veel liefs, veel plezier, veel avontuur, veel zon, veel geluk, veel zoenen,

    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen